Kaikki tapahtuu nykyään nopeammin kuin ennen – on sitten kyse ostamisesta tai myymisestä, tai siitä tiedon hakemisesta ja suoratoistolla ohjelmien katselemisesta. Tässä kaikessa iso tekijä on laajakaistat ja valokuitu – millainen vaihtoehto sinulla on käytössäsi, ja oletko tyytyväinen sen nopeuteen ja toimintavarmuuteen?
Oman talouden paikkaaminen
Tämä nopeutunut maailma tarkoittaa myös sitä, että rahaliikenne on nopeutunut ja erilaiset pikavipit ja nopeat verkkolainat ovat saatavilla monista paikoista, nopeasti ja ilman henkilökohtaisia tapaamisia – siksi nykyään puhutaankin entistä enemmän oman talouden hallinnasta, ja siitä että lainanhakijan tulisi ymmärtää itse oman taloutensa tilanne paremmin kuin ennen, ja osata toimia sen mukaisesti- myös lainaa tai pikavippiä hakiessaan, sillä aina välillä arki vaatii lisärahoitusta. Oman talouden kehittämisajatuksiin liittyy myös se, että nykyään pyritään löytämään ns. passiivisia tulonlähteitä.
Tässä on kymmenen kryptosanaston termiä, jotka ovat tärkeitä ymmärtää, jos aiot sijoittaa kryptovaluuttoihin:
- Blockchain: Hajautettu tietokanta, jota käytetään tallentamaan kryptovaluuttatapahtumia. Jokainen tapahtuma tallennetaan lohkoon, ja lohkot yhdistetään ketjuksi.
- Kryptovaluutta: Digitaalinen valuutta, joka käyttää salattua teknologiaa turvallisten ja anonyymien maksutapahtumien tekemiseen.
- Bitcoin: Ensimmäinen kryptovaluutta, joka lanseerattiin vuonna 2009. Bitcoin on edelleen suosituin kryptovaluutta.
- Altcoin: Kaikki kryptovaluutat, jotka eivät ole Bitcoin.
- Mining: Prosessi, jossa uusia kryptovaluuttoja luodaan ratkaisemalla monimutkaisia matemaattisia ongelmia.
- ICO (Initial Coin Offering): Prosessi, jossa uusi kryptovaluutta lanseerataan ja sen alkuperäiset kolikot myydään sijoittajille.
- Wallet: Digitaalinen lompakko, jossa säilytetään kryptovaluuttoja. Walletin avulla voit vastaanottaa ja lähettää kryptovaluuttoja.
- Private key: Kryptografinen salasana, jota käytetään pääsemiseen omaan lompakkoon. Private key on erittäin tärkeä, sillä sen avulla voit käyttää omaa kryptovaluuttalompakkoasi.
- Public key: Kryptografinen avain, joka liittyy omaan kryptovaluuttalompakkoosi. Public key on julkinen avain, jonka voit antaa muille, jotta he voivat lähettää sinulle kryptovaluuttaa.
- FOMO: Lyhenne sanoista “fear of missing out”. FOMO tarkoittaa sitä, että pelkää jäävänsä ulos hyvästä tilaisuudesta tai voitosta, ja se voi johtaa huonoihin sijoituspäätöksiin.
Nämä ovat vain muutamia kryptovaluuttoihin liittyviä termejä, mutta niiden ymmärtäminen auttaa sinua navigoimaan kryptosanaston maailmassa ja tekemään parempia sijoituspäätöksiä.
Lohjoketju eli blockchain
Lohkoketju (engl. blockchain) on hajautettu ja hajautettavissa oleva tietokanta, joka toimii digitaalisten transaktioiden tallennusalustana. Se on rakennettu lohkoista, jotka sisältävät transaktiotietoja, aikaleimoja ja muita metatietoja. Lohkot muodostavat ketjun, joka on jaettu ja tallennettu monille tietokoneille, mikä mahdollistaa tiedon jakamisen, valvomisen ja tallentamisen ilman keskitettyä valvontaa.
Lohkoketjujen merkitys on kasvanut kryptovaluuttojen yleistymisen myötä, sillä lohkoketjuja käytetään yleisesti kryptovaluuttojen transaktioiden tallentamiseen ja valvomiseen. Lohkoketjuja voidaan kuitenkin käyttää moniin eri tarkoituksiin, kuten äänestysjärjestelmien kehittämiseen, lääketieteellisten tietojen tallentamiseen, toimitusketjun hallintaan ja moniin muihin sovelluksiin.
Lohkoketjujen keskeiset edut ovat hajautus, turvallisuus ja läpinäkyvyys. Koska lohkoketjut ovat hajautettuja, niihin tallennetut tiedot ovat saatavilla monille käyttäjille ja muutokset tallennetaan useille tietokoneille, mikä tekee lohkoketjuista erittäin turvallisia ja vaikeasti manipuloitavia. Lohkoketjujen käyttö vähentää myös keskusviranomaisten tarvetta, mikä voi nopeuttaa transaktioiden käsittelyä ja vähentää kustannuksia.
Lohkoketjut ovat tärkeä teknologia, joka tarjoaa mahdollisuuksia monenlaisiin sovelluksiin ja toimialoihin. Niiden merkitys tulee todennäköisesti kasvamaan edelleen tulevaisuudessa, kun uusia käyttötapoja löydetään ja teknologia kehittyy edelleen.
One thought on “Kryptosanaston TOP 10 termiä jotka on hyvä tietää”